Aanpassingsvermogen

10 januari 2026 - Trieste, Italië

Het is verrassend hoe makkelijk we onze plannen aanpassen. Van klimmen naar wandelen, naar volstaan met een rondje om de kerk. En in plaats van een klassiek concert, naar de klassieke grandeur van Trieste.

DSC01950

DSC01954

Alsof hij niet anders gewend is, manoeuvreert Wim de camper door het heuvelachtige stadscentrum tot midden in de haven, pal langs het water. Dit wordt ons plekje voor de nacht. Of we met de drukte om ons heen een oog dicht doen, weten we nog niet, maar het is in ieder geval een unieke plek. Ook leuk is dat we maar een paar minuten hoeven te lopen voordat we in het historisch centrum zijn met levendige pleinen, statige gebouwen, gezellige terrasjes en overal de geur van de koffie waar Trieste bekend om staat. Toch gaat een borrel er zo rond de klok van vier ook prima in. We nemen de tijd, slenteren door de straatjes, hier een kerkje, daar een winkeltje in, tot we honger krijgen en aanschuiven op een terrasje langs het Canal Grande.

DSC01962

DSC01972

20250826_173059

20250826_165607

1. Kitina:
    24 januari 2026
    Mooi als je midden in het bruisende leven terecht komt van deze stad en eraan deelneemt als tijdelijke bewoner.