Snuffelstage

21 mei 2026 - Heerlen, Nederland

‘Hè? Gaan jullie naar Spanje?’
Die reactie krijgen we veel als we onze reisplannen delen, de nadruk ligt dan op de woorden ‘jullie’ en ‘Spanje.’
Hoe kan het ook anders, als rechtgeaarde Italofielen voelt het ook een beetje als vreemdgaan. Alsof we ons zomerliefje sinds jaar en dag verloochenen om te proeven van een ander. Na een relatie van twintig jaar voel ik de behoefte om eens de horizon te verruimen. Wim is wat loyaler aan ons geliefde Italië, maar heeft uiteindelijk weinig aanmoediging nodig om ook overstag te gaan.

Mijn oma, haar tijd ver vooruit, zei vroeger al: je mag best buitenshuis lust opwekken, als je maar thuis eet. Nou dat bedoel ik! Al zal er tijdens dit tripje behoorlijk veel buitenshuis gegeten worden. Kijk, het risico is natuurlijk dat we verliefd worden op Spanje, maar een liefdesaffaire hoeft niet te eindigen in een scheiding. Italië is een een vergevingsgezind liefje dat ons beslist weer met open armen ontvangt.

Laten we het anders een snuffelstage noemen; snuffelen aan een ander land, andere cultuur, andere taal en andere gebruiken. Spanje dus, Anadalusië om precies te zijn, met verblijven in: Malaga, Granada, Sevilla, Cadiz en (een affaire binnen een affaire.... Gibraltar).

Snuffelen jullie met ons mee?

Route

1. Meta:
    Haiiii
    Ja leuk!! Zeker snuffel ik graag mee. Ik hou echt van spanje❤️ de taal het temperament, de mensen.
    Denk niet dat je er spijt van gaat krijgen.
    Veel plezier xxx
  2. Gerard:
    21 mei 2026
    Tuurlijk snuffelen we mee. Andalusië al vaak doorkruist met de camper. Jullie gaan in een mooie tijd.
  3. Jan:
    Heerlijk Andalusië
  4. Filiz:
    Spanje is heerlijk. Fijne vakantie
  5. John en Marianne:
    22 mei 2026
    Fijne vakantie, mooie omgeving. Geniet er maar van.
  6. Joan:
    22 mei 2026
    Een fijne vakantie gewenst.
    Wij zijn ook vaker in spanje geweest maar wandelen ,strand en eten en drinken.
  7. Yvonne:
    Geniet ervan samen! 🥂☀️
  8. Kitina:
    7 juni 2026
    Spanje is mijn geboorteland en daar ligt de helft van mijn roots. 🥰 Dus ik geniet mee, maar lees de verhalen niet in chronologische volgorde. Vraagje: in welke taal communiceren jullie? Engels of ook enkele Italiaanse woorden? Sommige Spanjaarden spreken ook wel Italiaans.
  9. Wim & Andrea:
    7 juni 2026
    Wij kunnen ons tot nu toe goed behelpen met Engels. Alleen moeten we de menukaart af en toe vertalen met een app want die is op veel plekken alleen in het Spaans.